O KONFERENCI

NAJVEČJI PANTHEON POSLOVNI DOGODEK OD LETA 2004

PANTHEON konferenca je namenjena izobraževanju in druženju več kot 80.000 uporabnikov PANTHEON ERP sistema in članov poslovne skupnosti. Od prvih začetkov leta 2004 se ga je udeležilo več kot 12.000 udeležencev v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji in Severni Makedoniji.

Konferenca PANTHEON osvetljuje novosti v zakonodaji, gospodarstvu in gospodarstvu ter s tem povezane novosti v PANTHEON-u. Poleg strokovnjakov PANTHEON-a na konferenci gostujejo priznani strokovnjaki, ki spodbujajo iniciative in omogočajo dejanski napredek v podjetjih, ki uporabljajo Datalabov sistem ERP, vse to skozi predstavitve in zanimive široke diskusije. Dogodek je tudi odlična priložnost za različna poslovna srečanja in mreženje.

PANTHEON konferenca je dogodek, ki ga mora obiskati vsak PANTHEON uporabnik, uspešen manager, računovodja, kadrovalec, komercialist in nabavnik ter vsakdo, ki vestno opravlja svoje delo in je na tekočem z novostmi na svojem področju dela, gospodarstva in sistema. uporabljajo za vodenje svojega podjetja.

2022

Mednarodna PANTHEON konferenca, Opatija

Ob 25-letnici delovanja smo 29. in 30. septembra 2022 priredili mednarodno PANTHEON konferenco v Grand Hotelu Adriatic v Opatiji na Hrvaškem.

Kot nakazuje ime konference PANTHEON Hands-on, so imeli udeleženci s pomočjo Datalabovih strokovnjakov priložnost aktivno, praktično in iz prve roke preizkusiti novosti in izboljšave poslovno-informacijskega programa PANTHEON.

V teh dveh dneh so številni ugledni gostje in partnerji govorili o prihodnosti in varnosti poslovanja, elektronskem knjiženju, novostih in nadaljnji digitalizaciji. Udeležencem smo predstavili najnovejše tehnologije, ki prinašajo velike izzive in hkrati nepredstavljive priložnosti.

2021

13. PANTHEON konferenca – PANTHEON 11 – Varno in povezano

23. in 24. septembra 2021 se je v Kongresnem centru Thermana Laško zbralo okoli 260 udeležencev, kjer je Datalab predstavil novo generacijo PANTHEON-a – PANTHEON 11 – pri katerem je varnost podatkov na prvem mestu. Z evolucijo je PANTHEON 11 kot ERP nove generacije opremljen z eno najvišjih stopenj varnosti. Poudarek je bil na varnosti podatkov od konca do konca, ne glede na to, ali aplikacija gostuje na strežnikih v oblaku ali je nameščena na lastni infrastrukturi stranke.

2019

12. PANTHEON konferenca – Digitalizacija 2019

8. maja 2019 se je več kot 340 udeležencev, gostov in partnerjev zbralo na izmenjavi izkušenj na 11. konferenci PANTHEON. Osrednja tema dogodka je bila Digitalizacija 2019 v praksi.

V štirih dvoranah je več kot 20 predavateljev iz Datalaba in partnerskih podjetij predstavilo metode in nasvete za uspešno digitalizacijo malih, srednjih in velikih podjetij.

2017

Mednarodna PANTHEON konferenca, Portorož

Mednarodna PANTHEON konferenca se je ob 20-ti obletnici podjetja Datalab-a odvijala 16. in 17. novembra 2017 v hotelu Grand hotelu Bernardin, v Portorožu.

Glavni namen konference je bil pokazati učinkovite metode in korake na poti do uspešne digitalne preobrazbe. Pridružilo se nam je več kot 350 udeležencev, ki so nasvete za uspešno digitalno preobrazbo lahko poslušali na 36 zanimivih predavanjih.

Častni gost konference je bil profesor Joe Peppard, strokovnjak za digitalno transformacije podjetij.

Kot se pritiče jubileju smo dogodek zaključili z glamurozno hollywoodsko zabavo, kjer smo se ob dobri hrani in pijači, dolgo v noč zabavali in plesali v družbi glasbene skupine Tabu in glamuroznih Koncert majstorov iz Srbije.

2017

10. PANTHEON konferenca, Ljubljana

24.1.2017 se je v hotelu AustriaTrend v Ljubljani odvila 10. jubilejna PANTHEON konferenca, ki se jo je udeležilo več kot 300 prijavljenih udeležencev, pokroviteljev in predavateljev.

V uvodnem delu konference »Učinkovitost in nov model poslovanja« so se zvrstili številni gosti ter strokovnjaki podjetja Datalab, ki so predstavil temeljne gradnike PANTHEON X in poslovanje 4.0; od prodaje prek dobave do zalednih procesov.

V nadaljevalnem programu smo na dogodku izvedli preko 20 različnih PANTHEON delavnic ter strokovnih predavanj. Pernerji pa so v okviru svetovalnega programa in v okviru razstavnih mest demonstrirali PANTHEON povezane rešitve. 

Konferenco smo zaključili z razrezom torte velikanke, ob 10. obletnici PANTHEON konference.

2015

9. PANTHEON konferenca, Ljubljana

19. novembra 2015 se je v hotelu Four points v Ljubljani odvila 9. PANTHEON konferenca, na temo »Učinkovitost, mobilnost in prelomne spremembe«, ki se jo je udeležilo več kot 300. udeležencev, pokroviteljev in predavateljev.

Poleg številnih predavanj na temo novosti in zakonskih sprememb v programu, s poudarkom na prihajajočih davčnih blagajnah, smo predstavili tudi novo generacijo informacijskega sistema PANTHEON X.

Skupaj s Telekomom Slovenije pa smo predstavili tudi storitev Mobilna blagajna, ki so jo razvili strokovnjaki obeh podjetij in, ki podjetjem in podjetnikom omogoča varno, enostavno, zanesljivo in pregledno blagajniško poslovanje pri storitvenih dejavnostih, v trgovini, pisarni ali na terenu.

Na dogodku smo prisluhnili številnim PANTHEON ter gostujoče strokovnjakom, med drugim; g. Sebastijanu Prepadniku iz FURSa, dr. Branku Mayrju, dekanu iz VŠR, dr. Jaki Vadnjalu in številnim drugim gostom.

2014

8. PANTHEON konferenca, Ljubljana

8. PANTHEON konferenca na temo »Oblaki, elektrončki in včasih strele« je potekala 5. junija 2014, v Hotelu Mons v Ljubljani. Na konferenci so se nam pridružili številni ugledni gosti; g. Dušan Zupančič, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije, GZS, mag. Aleksandra Miklavčič, generalna direktorica, Uprava Republike Slovenije za javna plačila ter ga. Alenka Kovač Arh, sekretarka GDU, Sektor za davčni nadzor in mednarodno izmenjavo informacij in register, ki so uvodoma predstavili »Kakšna je pot do maksimalne razširitve uporabe eRačunov v Sloveniji?«

Sledila je okrogla miza za računovodske servise: »Ste pripravljeni z nami investirati v boljši jutri?«.

V nadaljevanju tega najpomembnejšega poslovno-izobraževalnega dogodka so številni svetovalci podjetja Datalab ter gosti, ki so izvedli delavnice in predavanja o delu s PANTHEON-om, pa tudi o številnih drugih področjih – računovodstvu, e-poslovanju, davkih, prodaji itd.

Konferenco je finančno, materialno in vsebinsko podprlo več kot 20 pokroviteljev in partnerjev. Pokrovitelji so se predstavili v okviru svetovalnih delavnic konference, v okviru svojih razstavnih mest, v okviru kratkih predstavitev ter v obliki strokovnih novic na spletni strani konference. Skupaj z njihovo pomočjo smo za e-poslovanje in informacijsko tehnologijo navdušili 300 udeležencev konference.

2012

7. PANTHEON konferenca, Termana Laško

7. PANTHEON konferenca podjetja Datalab, na temo »Aktivno z znanjem do izhoda iz gospodarske in finančne krize« je potekala 7. junija v Thermani v Laškem. Izvršni direktor Datalaba, Andrej Mertelj je uvodoma skupaj s sodelavci predstavil novosti poslovno-informacijskega programa PANTHEON v preteklem letu, nato pa je sledila okrogla miza: »Katera sredstva lahko podjetniki uporabijo v trenutni gospodarski situaciji?«, ki jo je moderirala Edita Cetinski Malnar, urednica in voditeljica oddaje Prava ideja na RTV Slovenija.

V nadaljevanju dogodka, so se zvrstila predavanja o delu s PANTHEON-om, pa tudi o številnih drugih področjih – računovodstvu, proizvodnji, poslovanju, davkih, prodaji itd..

PANTHEON konferenco je oplemenitila dobrodelna  akcija “Morski objem“. Podjetje Datalab je namreč skupaj s poslovnimi partnerji in številnimi uporabniki PANTHEON-a,  zbralo v treh mesecih 7.677 evrov in s tem pričaralo vsem šestdesetim varovancem Mladinskega doma Malči Beličeve nepozabne poletne počitnice.

Andrej Mertelj je predal simbolični ček ravnateljici doma Olgi Rupnik Krže, zaključek dobrodelne akcije, ki je sovpadal tudi s 15. obletnico podjetja Datalab, pa je popestril tudi odličen pevski nastop vedno simpatične Alenke Godec.

2011

6. PANTHEON Konferenca, Bled

Od 1. – 2.6.2011 smo na Bledu uresničili že šesto PANTHEON konferenco. Spregovorili smo o formulah za uspeh v mednarodnem poslovanju. Častni gost konference je bil g. Janez Škrabec, direktor podjetja Riko Hiše d.o.o.

V nadaljevanju programa (prvi in drugi dan) smo se posvetili razumevanju in pravilnemu izvajanju operative ob uveljavitvi ZpreZP ter ZDDV-1D, spremembam v PANTHEONu, ki jih je prinesla nova zakonodaja ter številnim zanimivim temam s področja PANTHEONa, podjetništva in računovodstva.

Dogodek prvi dan smo zaključili z odlično zabavo in večerjo ob čudovitem blejskem jezeru.

2004–2010

1., 2., 3., 4. in 5. PANTHEON konferenca, Portorož

PANTHEON konferenca kot izobraževalni dogodke je rasla z razvojem PANTHEONa in njegovim vse večjim številom uporabnikov. Od prijetnega druženja in srečanja s partnerji je dogodek počasi postal največji PANTHEON dogodek leta. Več kot 200 udeležencev se je v prvih letih zvrstilo na številnih predavanjih in sproščeno družilo na večernih dogodkih.

Dogodek pa je kmalu postal tudi mednarodnega značaja, saj je poleg dogajanja v Sloveniji dogodek v prihodnje potekal tudi na Hrvaškem, BiH, Srbiji in Makedoniji.